onsdag 3. mars 2010

Hva passer deg best?

Har du lyst til å hjelpe, men vet ikke helt hvordan?
Jeg trives godt som besøksvenn, men tjenesten passer selvfølgelig ikke for alle. Det betyr ikke at du ikke kan hjelpe med noe anna! Røde Kors har heldigvis en haug av forskjellige aktiviteter de trenger frivillige til.

Liker du å jobbe med barn? Da kan du være leksehjelp, for eksempel. Eller du kan delta i barnegruppene. Du kan også hjelpe unge som trenger noen å prate med, i tjenesten "Kors på halsen".

Er du interessert i naturen, frisk luft og førstehjelp, kan du melde deg til Hjelpekorpset.

Omsorg handler heller ikke bare om å besøke eldre mennesker, du kan også besøke ensomme innsatte i fengsel, som visitor. Kravene for å bli visitor er litt strengere enn for besøksvenn.
Er ikke insatte noe for deg, kan du hjelpe innvandrere som ikke har så mange andre. Det er ofte vanskelig for dem å få norske venner, men de aller fleste ønsker å bli kjent med nordmenn slik at de kan lære om landet, tradisjoner og historie. Det handler om migrasjon og flerkultur.

Ønsker du å hjelpe psykisk syke, rusmisbrukere eller personer som nettopp har sluppet ut av fengsel, kan du kontakte Nettverkstjenesten.

Har du ikke tid til noe av dette? Du kan alltids gi en liten bit av deg selv ved å gi blod :)

1 kommentar:

  1. Her kan du lese hvordan det er å være visitor! :)

    http://www.aftenposten.no/jobb/article3552854.ece

    SvarSlett